Прочитайте це і ви ніколи не можете з'їсти курку


Опубликованно 13.01.2018 05:12

Прочитайте це і ви ніколи не можете з'їсти курку

Кожен рік я витрачаю деякий час в крихітній квартирці в Парижі, сім поверхів над прімеріі в 11-му окрузі. Площа Бастилії – місце, де велика французька революція викликала політичні зміни, які перетворили мир – знаходиться в 10 хвилинах ходьби вниз по вузькій вуличці, що потоки між студентських клубів і китайських оптові продажі тканин.

Два рази в тиждень, сотні натовп парижан вниз, у напрямку до Бастилії, витягнуті вздовж острова центрі бульвару Рішар-Ленуар.

Блоки, перш ніж вийти на ринок, ви можете почути це: низький гул аргументу і базікання, перемежаемая візки бухая за тумби та постачальників кричали угод. Але навіть перш, ніж ви почуєте це, ви можете відчувати запах його: фанк синцями капустяне листя під ногами, різка солодкість фруктів розкрив для проби, йод запах водоростей підпираючи плоти гребінців в широких рожевих раковин.

Протягуємо через них один аромат, який я чекаю. Вороніння і трав'яне, солоне і злегка згоріли, то так багато ваги, що він фізично відчуває, як рука ковзнула навколо плечей, щоб закликати вас, щоб рухатися трохи швидше. Це призводить до тентованим кіоск в центрі ринку і черга з клієнтів, який обертається навколо Жердин і стежки вниз по алеї ринку, зв'язуватися з натовпом перед продавцем квітів.

В середині стенду гардероб-Розмір металевого шафи, спершись на залізні колеса і цегла. Усередині шафи, сплюснуте курей списом на гриль-барів, які були повертати ще до світанку. Кожні кілька хвилин, один з робочих від'єднується бар, гірки від крапель бронзи зміст, ковзає курей в квартирі ламіновані мішки, і руки їх клієнтам, які зберігаються в черзі.

Я ледве можу чекати, щоб зробити мою домашню курку.

Кури бродять у відкритий корпус з курячої фермі в Вьель-Soubiran, на південно-заході Франції. Фото: Iroz покараний за неспортивну поведінку жовтою/АФП/Getty зображення

Шкіра пулі crapaudine – названий тому, що його spatchcocked обрисами нагадує з crapaud, жаба – як осколки слюди; плоть під нею, обсмажені в протягом декількох годин птиці капає на неї зверху, це м'який, але пружний, перейнявся до кістки з перцем і чебрецем.

Я вперше спробував його, я був приголомшений, щасливої тиші, занадто сп'янілий досвід у процесі, чому він відчував себе так нові. Другий раз, я був ще раз –і в захваті потім, потім, тужно і сумно.

Я з'їв курку все життя: в бабусиній кухні в Брукліні, в домі своїх батьків у Х'юстоні, в коледжі їдальня, друзів, квартир, ресторанів і закусочних, бари в містах та суглобів по путівцях на півдні. Я думав, що смажена курка досить добре себе. Але ніхто з них не був коли-небудь такий, мінеральних і пишні і прямі.

Я думав, що курчат я виросла в їжі. Вони на смак як будь-кухар додав до них консервований суп у моєї бабусі фрікасе, її партія страва; соєвий соус і кунжутне в перемішати картоплю моєму коледжі сусід приніс від тітки ресторан; лимонний сік, коли моя мама турбувалася про мого батька артеріального тиску і заборонила сіль з дому.

Цей французький курча на смак як м'язи та кров і вправи на відкритому повітрі. За смаком вона нагадує щось, що це було дуже легко прикинутися, що цього не було: як тварина, як жива істота. Ми зробили це легко не думати про те, що кури були, перш ніж ми знайдемо їх на наші тарілки або вирвати їх з холодною випадках супермаркету.

Я живу, більшу частину часу, менше ніж в годині їзди від Гейнсвилле, штат Джорджія, самопроголошеним птиці столиця світу, де сучасне птахівництво народився. Грузія піднімає 1,4 млрд бройлерів в рік, що робить його одним з найсильніших чинників майже 9 млрд птахів в рік піднімали в Сполучених Штатах; якби вона була незалежною країною, вона могла б зайняти в виробництва курки десь біля Китаю і Бразилії.

Але ви могли б їздити протягом декількох годин, не знаючи, що ви були в самому серці куряче країни, якщо ви опинилися за машиною, заваленим ящиками птахів на їх шляху з віддалених суцільною стіною сараїв вони виховуються в закритому забійні цехи, де вони перетворюються в м'ясо. Що перший французький ринок курка відкрила очі, як невидимі курчата були для мене, і після цього моя робота стала показувати мені, що невидимість була в масці.

Мій будинок знаходиться менше ніж в двох милях від воріт центри з контролю і профілактиці захворювань, Федеральне агентство, яке відправляє детективів захворювання гонки на спалахи захворювань у всьому світі. За більш ніж десять років, один з моїх нав'язливих ідеях як журналіст стежив за їх розслідування і в довгих нічних розмовах в США і Азії та Африки, з лікарями і ветеринарами та епідеміологами, я дізнався, що кури, які здивували мене та епідемій, які зачаровували мене були більш тісно пов'язані, ніж я коли-небудь зрозумів.

Я виявив, що причина американської курятини смаки так відрізняються від тих, що я їв скрізь, що в США, то розвести на все, але колорит: достаток, по консистенції, для швидкості. Багато зроблено, що трансформація можлива.

Але як я зрозумів, найбільший вплив було, що послідовно впродовж десятиліть, ми годували курей, і майже все інше м'ясо тварин, звичайної дози антибіотиків майже кожен день свого життя.

У клітинах курей-несучок батарея в птахоферму в катанні, Сицилія. Фото: Фабріціо Вілла/АФП/Getty зображення

Антибіотики не створюють вкрадчивости, але вони створили умови, що дозволили курка, щоб бути м'яким, що дозволяє нам в свою чергу, полохливий, активний дворі птицю в швидкорослі, повільно-рухливий, слухняний блок білка, а м'язами і топ-важкий культурист в дитячий мультфільм. На даний момент, більшість м'яса тварин, на більшій частині планети, піднімаються за допомогою дози антибіотиків в більшість днів свого життя: 63,151 тонн антибіотиків в рік, приблизно 126м фунтів.

Фермери почали використовувати препарати, так як антибіотики можна тварини для перетворення корму більш ефективно для смачних м'язів; коли в результаті зробили його невідпорним для упаковки більш живими тваринами у сараях, антибіотики охоронюваних тварин проти ймовірність захворювання. Ці відкриття, яка почалася з курми, створив "те, що ми воліємо називати агропромислового комплексу", а птахи історик, які проживають в Грузії, з гордістю писав в 1971 році.

Ціни на курча, впав так низько, що він став м'ясом, що американці їдять більше, ніж будь-який інший – і м'ясо, швидше за все, для передачі харчового отруєння, а також стійкість до антибіотиків, найбільший повільно назріває криза здоров'я нашого часу.

Для більшості людей, стійкість до антибіотиків-це прихована епідемія, якщо вони мають нещастя укласти договір на себе інфекцію або є член родини або друг не пощастило заразитися.

Лікарсько-стійкі інфекції немає знаменитості озвучують, незначної політичної підтримки, і кілька пацієнтські організації виступають за них. Якщо ми думаємо, резистентних інфекцій, ми представляємо їх як щось рідкісне, що відбуваються з людьми на відміну від нас, ким би ми не були: люди, які перебувають у будинках престарілих, в кінці свого життя, чи маємо справу з витоком хронічні захворювання, або в реанімації після страшної травми. Але стійких інфекцій великої і загальної проблеми, що виникають в кожній частині повсякденному житті дітей в ясла, спортсменів ігрових видів спорту, підлітки йдуть на пірсинг, людина стає здоровою, в тренажерному залі.

І хоча загальних, стійких бактерій є серйозною загрозою і стає гірше.

Вони несуть відповідальність, принаймні 700,000 смертей по всьому світу щороку: 23,000 в США, 25 000 чоловік в Європі, понад 63 000 дітей в Індії. За ці смерті, бактерії, стійкі до антибіотиків, і мільйон хвороб – 2м щорічно тільки в Сполучених Штатах – і коштувати мільярди у витратах на медичне обслуговування, втрати у заробітній платі, і втратили національне виробництво.

Прогнозується, що до 2050 року, стійкість до антибіотиків буде коштувати світу $100tn і викличе приголомшливий 10м смертей в рік.

Хвороботворні організми розвиваються оборону проти антибіотиків хотів убити їх так довго, як антибіотики існували. Пеніцилін прибув в 1940, та опір її охопила світ у 1950-х роках. Резистентні бактерії являють собою серйозну загрозу і стає гірше. Вони несуть відповідальність, принаймні 700,000 смертей щороку

Тетрациклін прибув в 1948 році, і опір було гризти свою ефективність до 1950-х років закінчилася. Еритроміцин був виявлений в 1952 році, і опір еритроміцин прибув в 1955 році. Метицилін, лабораторії синтезований щодо пеніциліну, розроблений в 1960 році спеціально для боротьби пеніцилін опору, але протягом року, стафілококової бактерії розробили захист проти нього так само, заробляючи помилка ім'я МРЗС-метицилін-резистентний золотистий стафілокок.

Після МРЗС, були ESBLs, розширеного спектру бета-лактамаз, які перемогли не тільки пеніцилін і його родичі, але і велике сімейство антибіотиків назвати цефалоспорини. І після цефалоспорини були підірвані, нові антибіотики отримували і втрачали у свою чергу.

Кожен раз, коли фармацевтична хімія випускається новий клас антибіотиків, з новою молекулярної форми і новий режим дій, бактерії адаптувалися. Насправді, по закінченню десятиліть, вони, здавалося, адаптуватися швидше, ніж раніше. Їх наполегливість погрожував відкрити постантибиотиковой еру, в якій операція може бути занадто небезпечно, щоб спробувати і звичайні проблеми зі здоров'ям – подряпин, видалення зубів, зламані кінцівки – може представляти смертельний ризик.

Довгий час вважалося, що на позачерговому розмотуючи антибіотикорезистентності в світі було обумовлено лише неправильне використання лікарських засобів в медицині: для батьків клянчити наркотики, хоча їхні діти мали вірусні захворювання, антибіотики можуть не допомогти; лікарів призначати антибіотики, не перевіряючи, щоб побачити, чи є препарат, який вони обрали, був хороший матч; людям заважає їх рецепти на півдорозі через запропонований курс, тому що вони відчували себе краще, або збереження якихось таблеток для друзів, які не мають медичної страховки, або купуючи антибіотики в аптеці, у багатьох країнах, де вони доступні таким чином, і дозувати себе.

Але з перших днів ери антибіотиків, наркотиків, мали інше, паралельне використання: тварин, які вирощуються для того, щоб стати їжею.

Вісімдесят відсотків антибіотиків, що продаються в Сполучених Штатах і більш ніж половина з тих, що продаються по всьому світу використовуються у тварин, не на людях. Тварин, призначених для м'яса регулярно отримують антибіотики корм і воду, і більшість з цих препаратів не дав, щоб лікувати хвороби, які, як ми використовуємо їх у люди.

Замість цього, антибіотики даються, щоб їжа тварини набирають вагу швидше, ніж вони б в іншому випадку, або для захисту сільськогосподарських тварин від хвороб, що в обмежених умовах виробництва тваринницької продукції робить їх уразливими для. І майже дві третини антибіотики, які використовуються для цих цілей є сполуками, які використовуються проти людини хвороби – це означає, що при опорі господарстві використання цих препаратів виникає, це підриває корисність препаратів у медицині, а також.

У клітці кури в Сан-Дієго, Каліфорнія. Каліфорнія голосів прийняв новий закон Про захист тварин у 2008 році, вимагає, щоб держави курки-несучки буде дано місця, щоб рухатися. Фотографія: Крісчен Сайенс Монітор/Getty Зображення

Опір-це захисна адаптація, еволюційна стратегія, яка дозволяє бактерії, щоб захистити себе від влади антибіотики, щоб убити їх. Він створюється тонким генетичним змінам, які дозволяють організмам контратаки антибіотики на них, змінюючи їх клітинні стінки, щоб утримати молекули препарату від приєднання або проникаючою, або формуючи крихітні насоси, які викинути наркотики після того, як вони увійшли в камеру.

Що уповільнює поява опору, використовуючи антибіотик консервативно: в правильній дозі, для необхідного часу для організму, який буде вразливий для наркотиків, а не з якоїсь іншої причини. Більшість використання антибіотиків в сільському господарстві порушує ці правила.

Резистентні бактерії є результатом. Ми грали курчати з безпекою харчових продуктів ... і ми втратили | Фелісіті Лоуренс Детальніше

Стійкість до антибіотиків, як зміни клімату: це непереборна загроза, створена протягом десятиліть мільйони індивідуальних рішень і підкріплюється діями галузей.

Це також як зміни клімату в тому, що промислово розвинених країн Заходу і країн "глобального півдня" не в ладах. Один квадрант земної кулі вже користувалися дешевими білка птахофабрики і тепер шкодує про це; інша б не втратила свій шанс. І це також, як зміна клімату, тому що будь-яка дія, розпочате в надії на пом'якшення проблеми, відчуває себе неадекватним, як купити газорозрядну лампочку при перегляді білого ведмедя втопити.

Але що це, здається, важко не означає неможливо. Готовність відмовитися від антибіотиків фермерів в Нідерландах, а також Пердью ферм та інших компаній у США, доводить, що промислове виробництво може бути досягнуте без стимуляторів росту або профілактичного застосування антибіотиків. Стабільність компанії ma?sadour і Lou? і білого дуба пасовищ показує, що середні і дрібні господарства можуть забезпечити собі місце у ремікс м'яса економіці.

Вся їжа повороті на швидкозростаючі курки – птахи, які поділяють деякі з генетики збереглися Френк Різ – свідчить про те, що отримувати антибіотики і вибирають птахів, що вони не потрібні повернення біорізноманіття для виробництва м'яса птиці. Всі ці досягнення є покажчики, які вказують, де курки і великої рогатої худоби та свиней і риба після них потрібно їхати: в режимі виробництва, де застосовуються антибіотики як можна рідше – щоб доглядати за хворими тваринами, але не відгодувати їх або захистити.

Так антибіотики використовуються зараз в медицині, і це єдиний спосіб, що корисність антибіотиків і ризик розвитку стійкості може бути в достатній мірі збалансовані.

Витяги з великою курки по Марина Маккенна, опубліковані Національним географічним по 12 вересня 2017 року. Доступний скрізь, де книги продаються.

Підхопите! Правда про курячих Марина Маккенна-опубліковано у Великобританії видавництвом Літтл, Браун і тепер доступна електронна книга @?14.99, і публікується в торговий Формат @?14.99 на 1 лютого 2018 року.



Категория: Здоровый образ жизни