Користь і шкода грибів: чим небезпечний білок хітин в їх складі


Опубликованно 07.02.2018 06:20

Користь і шкода грибів: чим небезпечний білок хітин в їх складі

Гриби — продукт природного походження, який приваблює нас і своїм смаком, і універсальністю та користю. Давай розберемося в корисні властивості грибів і дізнаємося в чому їх небезпека для нас.

Не секрет, що деякі лісові гриби можуть бути отруйними і небезпечними для життя, інші — занадто складні у пошуках або приготуванні. Однак, якщо мухомори та інші підозрілі гриби ми просто не будемо збирати, то, все так добре зі звичними лисичками?

Давай розберемося, що корисного і шкідливого в звичних для нас грибах, які ми так любимо використовувати в гарнірах і самостійних страв з грибів.Користь грибів

Головна привабливість і користь грибів перебуває в їх збалансованому складі всіх цінних для організму людини компонентів. Тут і білки, і жири, і вуглеводи, і корисні вітаміни. Але при всьому цьому, гриби досить низькокалорійний і дієтичний продукт, адже на 90% гриб складається з води.

В грибах міститься цілих 18 амінокислот: і лейцин, і глютамін, аргінін та інші корисні амінокислоти, які надають сприятливу дію на людський організм.

Так, в 100 грамах грибів міститься 4 г білка, 3 г вуглеводів і всього 1 г жиру. І кожен з цих складових буде повністю засвоюватися організмом, надаючи корисні дії.

Органічні кислотитакож є в складі грибів. У них можна знайти такі корисні жирні кислоти, як масляна кислота, пальмітинова і стеаринова.

Величезна кількість вітамінівтакож можна знайти в грибах. В них є вітамін А, вся корисна група Вітаміну В, вітаміни РР, Е і D. Гриби сприятливо впливають на нервову систему, роблять шкіру здоровою, покращують стан нігтів і волосся.

Користь білих грибів і вміст у них корисних мікроелементів. Тут тобі і калій, мідь, сірка, фосфор, марганець, які насичують організм і сприяють його сприятливою роботі. Весь цей компонент корисних речовин дозволяє грибам сприятливо впливати на серцево-судинну систему, обмін речовин, вироблення гормонів. Поліпшать імунітет і посилять вироблення меланіну в шкірі.

Величезну користь надають гриби лисички. Вони є природним антибіотикомзавдяки вмісту в них величезних доз вітаміну А і вітаміну В, селену і цинку. Гриби лисички дуже корисні при цукровому діабеті.Калорійність грибів

Як ми вже говорили, гриби — досить дієтичний продукт, блюдо з якого не зашкодить фігурі. У середньому, калорійність загальновідомих грибів становить 25 — 30 кал на 100 грам.Шкоду грибів

Незважаючи на таку користь грибів, вони мають ряд протипоказань.Ми не говоримо про отруйні сорти грибів, на які й дивитись небезпечно, але розповідаємо про можливі шкідливі властивості їстівних і корисних.

Гриби можуть стати причиною серйозного харчового отруєння. Тому гриби варто купувати тільки в магазинах, де шанс натрапити на несвіжий або отруйний гриб значно менше. Отруєння може викликати несвіжий, червиві або старий гриб.

Часте і сильно активне вживання грибів може призвестидо хвороб ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Це пов'язано з тим, що в грибах міститься білок хітин, який практично не перетравлюється нашої травної системою. Саме його надлишок може призвести до гастриту та інших більш серйозних проблем.Поділитися Твітнуть -->

Live Journal

Facebook

Twitter



Категория: Здоровье и Фитнес