5 цікавих фактів, чому варто регулярно пити червоне вино


Опубликованно 12.02.2018 04:04

5 цікавих фактів, чому варто регулярно пити червоне вино

Новини шоу бізнесу: Лікарі все більше підтверджують свою теорію про те, що червоне сухе вино не можна тільки пити, але і потрібно.

Якщо ви будете дотримуватися рекомендованої дози 100-150 мл на добу, то улюблене вино позитивно позначиться на вашому емоційному стані і самопочутті в цілому. Так, які ж 5 корисних фактів переконають вас хоч іноді насолоджуватися келихом смачного п'янкого вина.

Допомагає зберегти молодість

Експерти вважають, що головною причиною старіння є так званий "окислювальний стрес", який проявляється у передчасної загибелі клітин через атаки вільних радикалів. А такі речовини, як антиоксидант кверцетин і ресвератрол, що містяться в червоному вині, ефективно борються з вільними радикалами, допомагаючи продовжити молодість шкіри і поліпшити її зовнішній вигляд.

Підвищує імунітет

Не варто дивуватися, чому в холодну пору людини починає більше "тягнути" до вин. Справа в тому, що червоне вино містить поліфеноли, які допомагають імунній системі більш ефективно захищати організм від хвороб, в тому числі і сезонних. Багато дослідників підтверджують, що вино може надавати антибактеріальну дію, знищуючи хвороботворні бактерії.

Знімає стрес

І дійсно, келих хорошого червоного вина після важкого дня допомагає швидше розслабитися і очистити на деякий час свої думки від проблем. У помірних кількостях вино вважається ефективним засобом у боротьбі з депресією.

Сприяє схудненню

Під час своїх досліджень, багато вчені з'ясували, що дівчата, які випивають склянку напою в день, у три рази рідше виявляються схильними до набору зайвої ваги, ніж ті, хто не п'є взагалі. Секрет міститься в ресвератроле, про який ми згадували раніше. Він спалює калорії і перетворює білу жирову тканину в корисну буру жирову тканину.

Запобігає серцево-судинні захворювання

Флавоноїди, кверцетин і ресвератрол, що містяться у вині, скорочують ризик інсульту та інфаркту міокарда, серцевої недостатності та інших схожих захворювань. Крім того, флавоноїди знижують рівень шкідливого і підвищують рівень так званого корисного холестерину в організмі, що у свою чергу знижує ймовірність утворення тромбів.



Категория: Новости