Курка сіль: злети і падіння (і знову підніметься?) з улюблених Австралії приправи | Адам Liaw


Опубликованно 15.05.2018 02:25

Курка сіль: злети і падіння (і знову підніметься?) з улюблених Австралії приправи | Адам Liaw

Коли я був в середній школі був ходить чутка про моїй подрузі Джоді, точніше, її батько. Він запропонував і страх, і недовіру в рівній мірі.

Наскільки чутки ходять, це не особливо пішло. Слово на вулиці було просто в тому, що Джоді тато був винайдений в Австралії самі улюблені приправи: курки, сіль.

Для непосвячених, "курка сіль" - це витримані, солоні солі, з невеликим натяком на солодкість. Почалася вона як штапель магазини Південно-Австралійський курча і розгалужену найвибагливіших закладів в східних Штатах. Розроблений в 1970-х в сезон птиці на ресторани-гриль, історія свідчить, що курка власник магазину (чия особистість тепер втрачені для історії) випадково використав його в сезон гарячих фішок – і народилася легенда. 10 страв Адам Liaw ви повинні вміти готувати до 30 Детальніше

У місцевому магазині курка-символ австралійської заміської кухні. У 80-х і 90-х якщо ви були молодою Південно-Австралійський хлопець з грошима і прагнуть на убогий полуденок в "мінімальної фішки" (найдешевші можна частину фішок, як правило, за ціною $1.50 або $2 до $2.50 в благополучних районах), ваш вибір установи, як правило, і їжаку зрозуміло. Магазин курочка буде використовувати курячий, сіль, а риба і чіп магазин не сильний смак солі думав осилити ніжною рибою.

"Курка сіль на фішки?" власник хотів би запитати. Якщо було дано згоду, чіпи будуть дані щедрі пилу підлозі-флуоресцентний жовтий порошок, а тільки що з фритюрниці, і ще посипати для хорошої заходом по верхній частині сумки, якщо вони знали, що вони роблять. Добре витримана фішок пальцями запеклася липка випарка, але ніхто не заперечував.

Південно-Австралійський виробник продуктів харчування Митани займає особливе місце в курку сіль знання. Еліа і Trianka Митани приїхав до Австралії в 1950-х роках. Вони почали свій однойменний продовольчої компанії в 70-х роках, поставляючи місцевий курячі магазини навколо держави. Митани випущена перша роздрібна куряче сіль в 1979 році.

Геній чутки про Джоді тато був у тому, що багато фактів, здавалося, щоб перевірити, принаймні, в нашій доінтернетівську був стурбований приватним розшуком. Деякі говорили, що він був хіміком. Інші говорили, що він працював в управлінні Митани, можливо, керівництво командою дослідників, присвячені сфері приправа чіп. Все це було цілком правдоподібно, або, принаймні, незаперечно. Це було не так, хоча люди говорили, що він винайшов пост-його. Незважаючи на назву, більшість марок курки сіль не містить яких-небудь смаком курки

Джоді ніколи не заперечував претензії, але вона не пропонує жодних роз'яснень. У ті роки, що я тут погуглив Джоді прізвища разом з "курка сіль" з метою приведення мене закриття. На жаль, не пощастило.

Курку сіллю досягла піку популярності на початку 90-х, але, здавалося, випадають з-за кордону століття, як друга хвиля МСГ істерія розгорнулася на вила натовпу далеко від китайських ресторанах і на Е621 (Європейський добавка код для msg) приховані в повсякденною їжею. Страх перед МСГ (незважаючи на те, що не доведено, шкідлива для людини в будь-якому випадку) проїхали багато км від курки сіль.

Зі свого боку, бренд Митани використовує глютамат, хоча він включає "дріжджовий екстракт" – чим більше споживач-содружественный джерело солоних глутамат натисніть всі ми жадаємо. Це дає головних інгредієнтів як сіль, цибулю, часник, паприку і суміш натуральних трав і спецій – список більш інформативним для того, що він не включає, ніж те, що він робить.

Незважаючи на назву, більшість марок курки сіль не містить будь-який смак курки. В цьому відношенні він не сильно відрізняється від "приправлена сіллю" знайшли в американських стейк-хаусів, або Британська "фішка спайса", який працював свій шлях у місцеві фішечки в 70-х роках. Але курку сіллю-це абсолютно Австралійська приправа, і ми повинні прийняти.

В більш пізні роки місцевих сімейних курячі магазини втратили землю глибокими кишенями швидкого харчування, суші, ролів і доставка додатків, і здавалося, що час, коли він може бути втрачений назавжди.

Відчувши дефіцит на ринку, сучасних курячий магазин ланцюжка з'явилися з важкої брендинг і п'ять різних видів айолі. Назвати мене традиціоналістом, але вони ніколи не робили це для мене. Вони більше звертають увагу на сухий капусти салатів, ніж просте обіцянку соковита курка і хрусткі чіпси. Як я провів літо поїздка перетворилася у великий ванільний скибочку смак тіста Детальніше

І все ж спад в районі куркою магазинів не було похоронним дзвоном для курки сіль, яку ми могли б очікувати. Бум Австралії в бургерных і дайнерс дав йому мету в малоймовірному новий будинок. Шукаю диференціації та ідентичності, ці закусочні створюємо будинок-змішані варіанти курка солі, щоб зробити свої фішки (іноді Американізоване як "фрі") стояти незалежно від інших. Гамбургери і смажена курка може бути американська, але фішки не справжній австралієць.

Я міг би оплакувати кінці правління курка магазину за зручність приміських харчування Австралії пейзаж, але, принаймні, наші улюблені приправи ще не забуті.

Я зіткнувся з Джоді років у випадковій зустрічі у Маркс і Спенсер в Лондоні. Обмінявшись наш подив і люб'язностей я повинен був запитати її: "твій батько дійсно винайти курку сіллю?"

"Звичайно!" - відповіла вона без відсутня бити. І її обличчя розширилося в Кривою посмішкою, яка залишила мене ні з чим.



Категория: Здоровый образ жизни