Вчені розрахунку викидів вуглецю в свій бутерброд


Опубликованно 17.05.2018 09:07

Вчені розрахунку викидів вуглецю в свій бутерброд

Сандвічі Вчені розрахунку викидів вуглецю в свій бутерброд

Весь день Сніданок усунення виявлених як злісний порушник Ребекка кореспондент Смізерс у справах споживачів Чт 25 січня 2018 06.00 Utc Останнє редагування Четвер 25 січня 2018 06.01 МСК Поділитися на Facebook Поділитися на Twitter Поділитися по електронній пошті Подивитися інші варіанти обміну Поділитися на LinkedIn Поділитися в pinterest Поділитися на Google+ Поділитися на whatsapp Поділитися на Посланника Поруч

Весь день Сніданок бутерброд, наприклад, це один з макдональдси, може бути смачним, але має більший вуглецевий слід, ніж інші варіанти. Фото: Лінда Nylind для опікуна

Це штапель Британської дієті і ідеальний вибір для швидкого і легкого обіду. Але нове дослідження показує вуглецевий слід скромний бутерброд може бути підживлює шкідливі викиди парникових газів.

Найстрашніший злочинець розкривається як готові "весь день Сніданок бутерброд, забиті з яйцем, беконом і ковбасою.

Дослідники з Університету Манчестера провели перше в історії дослідження вуглецевого сліду бутерброди – обидва домашні і готові. Вони розглядають весь життєвий цикл бутерброди, у тому числі з виробництва інгредієнтів, упаковки, холодильної техніки і харчових відходів. Як бутерброд споживаної Великобританія – подкаст Детальніше

Команда вивчені 40 різних типів бутербродів, рецепти і комбінації, і знайшли найвищий вуглецевий слід для бутербродів, містять м'ясо свинини (бекон, шинка або ковбаса), а також ті, наповнених сиром або креветками.

Дослідники підрахували, що вже готове, і висококалорійна) день Сніданок бутерброд генерує 1441g еквівалента діоксиду вуглецю, що відповідає викидів, що виникають при русі автомобіля по 12 миль (19 км).

Дослідження показало, домашній сендвіч з шинкою і сиром може мати найнижчий вуглецевий слід, залежно від рецепту. Дослідження також показало, що роблячи свої власні бутерброди можуть зменшити викиди вуглекислого газу вдвічі порівняно з магазин купив версій.

Обліку бутерброди охолоджені в супермаркети і магазини також додає свій "вуглецевий слід", на які припадає до чверті їх еквівалента парникових газів. Упаковка поставляється в до 8,5% і, нарешті, транспортування матеріалів і холодильних бутерброди додає ще 4%.

За даними Британської Асоціації сендвіч, понад 11,5 млрд сендвічів споживаються кожен рік в одній тільки Великобританії. Близько половини з них зроблені вдома, а інша половина купила в аптеці в магазинах, супермаркетах та АЗС по всій країні. Великобританія витрачає близько ?8 млрд у рік на бутерброди, при середній вартості ?2.

"Враховуючи, що бутерброди є одним з основних британську дієту, а також їх значну частку ринку в продовольчому секторі, важливо зрозуміти внесок цього сектора на викиди парникових газів", - сказав професор Адіса Azapagic, один з авторів папери. "Наприклад, щорічно споживаючи 11,5 млрд сендвічів у Великобританії генерує в середньому 9,5 млн тонн СО2, що еквівалентно річному використання 8,6 млн автомобілів."

Дослідження також рекомендує зменшити або опускаючи деякі інгредієнти, які мають більш високий вуглецевий слід, як салат, помідори, сир і м'ясо. Відновлюючі інгредієнти, такі як сир і м'ясо також зменшити кількість з'їдених калорій, сприяючи більш здорового способу життя. Готові злісних порушників

Загальні викиди вуглекислого газу (грами еквіваленту CO2 за бутерброд)

Весь день Сніданок 1,441

Шинку і сир 1,350

Креветки і майонез 1,255

Яйце і 1182 беконом

Салат з шинкою 1,119

1,112 сиру багато справ

Ковбасу і коричневий соус 1,087

З подвійним сиром і цибулею 1,078

Сир та помідор 1,067

Смажена курка і бекон 1,030



Категория: Здоровый образ жизни